dimecres, 4 de juliol del 2018

L'Escola Municipal de Persones Adultes ja es prepara pel curs vinent

L’Escola Municipal de Persones Adultes (EMPA) de Sant Pere de Ribes ha tancat el curs amb el lliurament de diplomes a l’alumnat, tant a Ribes com a les Roquetes, i ja preparat el curs vinent amb les preinscripcions obertes. Com a novetat per al curs 2018-2019 s’oferirà en llengua anglesa a més de la oferta actual dels nivells 1, 2 i 3, que corresponen a l’A1, A2.1 i A2.2 del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECR), un anglès perfeccionament, per tal que les persones que hagin acabat els nivells oficials puguin reforçar i ampliar els coneixements en aquesta llengua i per altre banda s’oferirà Anglès 1 a les Roquetes.

Com a balanç de final de curs, d’una banda, s’ha consolidat l’oferta formativa existent i, de l’altra, s’han aconseguit noves propostes formatives on és destaca el Curs de Graduat en Educació Secundària amb 20 participants, que s’ha impartit per primer cop al nucli de Ribes, a la Masia de Can Puig i en horari de matí, possibilitant l’accés a més alumnes per poder finalitzar els estudis i obtenir el títol, que es sumen als titulats dels cursos de tardes que s’ofereixen a Les Roquetes, sent aquesta la sisena promoció de graduats en ESO. Aquesta nova proposta se suma a la ja reconeguda, com són els estudis corresponents al cursos d’Anglès, al Graduat d’Educació Secundària Obligatòria, el Curs de Preparació per a la prova d’accés al Cicle Formatiu de Grau Superior i el curs de preparació per a la prova d’accés a la Universitat per a més grans de 25 i de 45 anys. Així mateix, s’ha consolidat l’EMPA com a Centre de Suport dels estudis a distància de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), donant l’opció a l’alumnat perquè pugui estudiar a casa o combinar-s’ho amb classes presencials. A més a més, també s’han realitzat cursos d’informàtica als dos nuclis del municipi.

Pel que fa a l’alumnat es pot dir que ha respost molt bé durant aquest curs. Al voltant de 500 persones han rebut l’orientació adient per part de l’equip docent. D’aquestes, unes 280 han cursat els ensenyaments a la mateixa escola mentre que la resta han estat orientats a diverses vies com la Formació Ocupacional, Programes de Formació, Cicles Formatius, Batxillerat, Teatre, etc.

Pel que fa al calendari de preinscripcions serà del 2 al 13 de juliol i del 3 al 7 de setembre, ambdós inclosos, a la Masia de Can Puig de Ribes i a la Vinya d’en Petaca de les Roquetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada