dilluns, 16 de juliol del 2018

Aprèn a salvar vides! Forma’t!

El programa FEM OCUPACIÓ PER A JOVES de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, ha organitzat un curs amb el que podràs aprendre a realitzar el suport vital bàsic (SVB) i a aplicar el desfibril·lador extern automàtic (DEA) en pacients amb aturada cardiorespiratòria. 

S’entén com a aturada cardiorespiratòria quan es deté l’activitat mecànica del cor. Es tracta d’una emergència mèdica que pot provocar la mort de la persona que la pateix o bé experimentar conseqüències neurològiques irreversibles. A Espanya es produeixen uns 30.000 casos a l’any. I per tal de reduir aquesta incidència s’intenta formar a la població per poder donar aquest suport en casos d’emergència abans que arribi l’ambulància. Se sap que el temps que transcorre entre l’aturada cardíaca i l’arribada de l’ambulància és de vital importància per la supervivència de la persona. Si no es fa res, les possibilitats de supervivència són molt baixes (2%), en canvi si alguna persona presta aquest SVB (compressions toràciques, boca a boca, etc..) i si a més a més tenim a prop un Desfibril.lador automàtic, les probabilitats que té una persona per sobreviure arriben al 40%. 

Aquest curs de Suport Vital Bàsic i ús del DEA (desfibril·lació externa semiautomàtica), tindrà lloc el proper Dimecres 18/07 de 9:30 a 15:00 a la sala polivalent de Can Puig. Les places són limitades. Si estàs interessat/da pots inscriure’t a través del nostre correu electrònic: serveilocalocupacio@santperederibes.cat

No et perdis aquesta oportunitat de formació gratuïta oferida des del Departament d’Ocupació. T’hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada