dijous, 4 de maig del 2023

Arribarà una jornada laboral de 4 dies?

Un grup de 61 empreses del Regne Unit va realitzar de juny a desembre de 2022 un assaig, dins del projecte 4 day week global, per reduir la setmana laboral a quatre dies i 32 hores sense disminuir els salaris dels seus treballadors. Els resultats van ser tan positius que 56 de les empreses participants van decidir ampliar aquesta reducció de jornada després de la conclusió de l'experiment. Ara, 18 d’aquestes ja ho han adoptat de forma permanent.

Mentrestant Espanya és la nació europea on més hores es treballa. El mes de desembre passat el govern d'Espanya anunciava ajudes per aquelles empreses que decidissin implementar una jornada laboral de quatre dies, on els empleats cobressin el mateix sou però treballant menys hores.

Unes 200 societats s'han sumat al projecte pilot. Per ara sembla que empreses com Software Delsol, Zataca Systems, Good Rebels o Simeom Capital es mostren satisfetes amb els resultats, malgrat les dificultats de gestionar aquest nou horari. D'altra banda, les que van proposar la reducció de jornada acompanyada de reducció de sou, com és el cas de Desigual o Telefónica, han xocat amb el rebuig dels seus treballadors.

Un dels beneficis d'aquesta modalitat de treball és l'augment dels ingressos de les empreses perquè els treballadors es troben menys cansats, més motivats, i es redueixen notablement les baixes per malaltia. Tot plegat ha convençut altres països, com Portugal, Bèlgica o Irlanda, a sumar-se als assajos.

A les biblioteques trobaràs:

Quatre dies : treballar menys per viure en un món millor

Informació extreta de la Biblioteca Virtual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada