dilluns, 23 de gener del 2023

L'Espai de Recerca de Feina ajuda a preparar-se per a un rellançament a la vida activa

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, des del Servei Local d’Ocupació, ha aconseguit el reconeixement d’Espai de Recerca de Feina a la comarca del Garraf, atorgat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Es tracta d’un punt de referència per ajudar a les persones que facin recerca activa de feina, i que estiguin inscrites com a demandants d’ocupació.

Els espais de recerca de feina tenen per objectiu promoure la recerca organitzada i sistemàtica de feina, per preparar a la persona demandant d’ocupació per a un rellançament a la vida activa, mitjançant la posada en contacte de les persones participants en l'espai amb ofertes de feina que els permetin trobar un lloc de treball adequat al seu objectiu professional. En el cas de Sant Pere de Ribes, aquest espai estarà ubicat a una de les aules de l’Aulari Blanc, a les Roquetes.

L'espai de recerca de feina ofereix dos serveis diferenciats:

1) Servei de recerca activa de feina: utilitza una metodologia activa en què es fomenta l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. S'incentiva i es motiva a les persones participants per potenciar la presentació de candidatures, d'acord amb el seu objectiu professional i l'adequació del seu perfil a les demandes de les empreses, amb l'objectiu d'assolir la seva inserció laboral. Aquest servei estarà disponible de dilluns a dijous, des de les 9.30h a les 13.30h.

2) Servei d'eines informàtiques: el personal de l'espai de recerca de feina -de manera individualitzada- complementa el coneixement i reforça l'ús de les eines informàtiques, fins que la persona participant disposi del nivell que li permeti dur a terme la recerca de feina de manera fluïda i autònoma. Aquest servei es desenvoluparà els divendres, entre les 10h i les 15h.

Per tal de poder participar-hi, cal que les persones interessades reuneixin els següents requisits:

▪️ Tenir un projecte professional definit i viable.

▪️ Estar inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb la demanda activa.

▪️ Tenir disponibilitat i interès per a participar.

▪️ Tenir coneixements de català/castellà.

▪️ Tenir coneixements d’informàtica i Internet.

▪️ Tenir disponibilitat horària per assistir a un mínim de 8 sessions.

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya disposa des de l'any 2008 d'una xarxa d'Aules Actives reconegudes com a espais de recerca de feina desenvolupats per entitats col·laboradores en l'àmbit de l'orientació per a l'ocupació.

Les persones interessades en participar en aquest Espai de Recerca de Feina, poden trucar al SOC, al telèfon gratuït 900 800 046. Per a més informació poden enviar un correu electrònic a serveilocalocupacio@santperederibes.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada