divendres, 25 de març del 2022

Les empreses locals es troben en una jornada on intercanviar experiències, coneixements i crear sinergies

La pandèmia de la Covid-19 ha marcat un abans i un després en molts aspectes i àmbits. Malgrat els contratemps, la inestabilitat i la incertesa en el sector econòmic i empresarial, Sant Pere de Ribes ha estat un dels municipis catalans amb un major increment de nombre de noves empreses i persones autònomes el 2021 respecte a l’any anterior.

El coneixement, les relacions, les sinergies, l’intercanvi d’experiències i la col·laboració són la base del creixement econòmic i municipal, per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb el suport de la Mancomunitat i Node Garraf, ha organitzat una jornada com a mostra de benvinguda i d’agraïment a les noves empreses locals i perquè també coneguin els recursos i serveis que tenen a l’abast.

La jornada, celebrada el dimecres 23 de març a la Sala Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila, a Ribes, ha comptat amb la presència de la regidora de Desenvolupament Econòmic, Ana Herrera, i el regidor de Comerç Local i Mercats, Consum i Fires, Juan Garcia.

En l’acte de benvinguda, la regidora de Desenvolupament Econòmic, Ana Herrera, ha recordat que al municipi s’ha registrat un total de 175 noves empreses incloses les autònomes, passant dels 2.371 el 2020 als 2.481 el 2021, “una xifra molt important, estem molt contents i contentes dels resultats, per això, vam pensar a organitzar una jornada on les persones poguessin presentar-se, interactuar i crear sinergies’’. A més a més, ha explicat que des de l’administració “existeixen diversos serveis a l’abast dels emprenedors i emprenedores, davant qualsevol pregunta o necessitat, estem al vostre costat per donar-vos suport”.

La trobada ha continuat amb la presentació de les empreses i dels serveis a l’empresa. En aquesta primera presa de contacte s’han presentat negocis de diversos sectors com: comerços, serveis tecnològics, agències de comunicació i espais de coworking.

A mig matí, s’ha fet un cafè networking, un moment de trobada i d’interacció per a empreses i entitats. Després de la pausa, la cap i tècnica del SIE ha presentat la ponència ‘’La intel·ligència emocional. Una empresa saludable, una empresa més forta.

En els últims anys, des de l’Ajuntament s’estan centrant esforços a ajudar a les empreses, als comerços i les persones autònomes locals, i això es continuarà fent amb el pròxim Pla de Reactivació Municipal 2022-2023 que es presentarà pròximament. Així mateix, es van recuperant espais de trobada, projectes i accions que donin suport i ajudin a dinamitzar el sector empresarial, com aquesta jornada de benvinguda i d’altres sessions i programacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada