dijous, 11 de novembre del 2021

En marxa una nova edició del programa d'inserció laboral per a majors de 30 anys

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està duent a terme un any més el programa 30 plus que es desenvolupa comarcalment amb el suport del SOC (Servei Públic d’Ocupació de Catalunya). Hi participen el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges, a més de Sant Pere de Ribes.

L’objectiu del programa és dur a terme projectes per fer actuacions ocupacionals i afavorir la inserció laboral de les persones en situació d’atur de 30 i més anys i proporcionar-los, entre altres recursos, formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

El programa inclou accions de:

* Detecció i selecció d’empreses, llocs de treball per cobrir, perfils professionals i identificació de nous llocs de treball.
* Selecció de les persones participants més adequades als llocs de treball detectats.
* Procés d’orientació, tutorització i disseny d’un itinerari professional i formatiu per a cada persona participant.
* Programa formatiu d’un mínim de 60 hores, adequat al perfil professional de cada participant i del lloc de treball.
* Assessorament i acompanyament a les empreses participants per l’equip tècnic del programa.

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya subvenciona contracte de mínim 6 mesos i fins a 9. La subvenció equival a 1108,33 € mensuals per a cada persona contractada, mínim 6 mesos de contractació. La subvenció màxima serà de 9.974, 97 € (subvenció de 9 mesos per a una jornada de 40 hores setmanals).

Es prioritzaran contractes de llarga durada, persones majors de 45 anys, i persones aturades de llarga durada (inscrites a l’atur durant 12 mesos consecutius o no en es últims 18)

Condicions d’accés:

El principal requisit per ser empresa participant és no haver acomiadat a cap persona treballadora de la mateixa categoria professional, en els darrers 3 mesos, per acomiadament qualificat d’improcedent, nul o acomiadament col·lectiu.

En el cas de les persones participants han de ser majors de 30 anys, han d’estar empadronades als municipis que hi participen, com a demandants d’ocupació, al Servei Local d’Ocupació i a la Xarxa Xaloc.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Programa 30 Plus, regulat per ORDRE TSF/284/2016, de 24 d’octubre.

Les empreses interessades es poden posar en contacte amb el Consell Comarcal del Garraf (93 810 04 00 ) o directament amb la tècnica del programa 30 + (Inés Díez: 681 387 118 idiez@ccgarraf.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada