dilluns, 20 de setembre del 2021

Una trentena de persones finalitzen els darrers plans d'ocupació de l'Ajuntament

Un total de 33 persones han participat en els darrers plans d’ocupació de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes desenvolupant tasques d’agents cívics, jardineria i construcció i manteniment durant un període de 6 mesos. A banda de les tasques encomanades, se’ls ha ofert formació i un pla de treball per poder inserir-se en l’àmbit laboral posteriorment. Les persones participants havien d’estar en situació d’atur per poder ser contractades.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha destacat que “la competència en ocupació la té el Govern de la Generalitat però nosaltres, conscients que hem encadenat dues crisis econòmiques que ens han afectat, hem decidit fer tot el possible per baixar les taxes d’atur, aprofitant programes que arriben del SOC i d’altres que fem nosaltres conjuntament amb l’Escola d’Adults, i intentant extreure recursos d’allà on sigui”.  

La regidora d’Ocupació, Ana Herrera, ha ressaltat que “a les persones que han participat en aquests plans d’ocupació, a banda de la formació pràctica i teòrica dels oficis, se’ls ha ofert un empoderament personal i motivació perquè creixin i puguin enfrontar-se a la vida i a la situació laboral que tenim en aquests moments al municipi”. Herrera ha anunciat que “que s’estan preparant nous plans d’ocupació, que es posaran en marxa en breu i de cara a l’any vinent”.

Sis persones han trobat feina abans d’acabar la contractació

Els plans d’ocupació han donat feina a 12 persones fent tasques de jardineria, 12 en construcció i manteniment i 6 com a agents cívics. Durant els 6 mesos que han estat vigents, s’han registrat 6 baixes del projecte per inserció laboral, el que ha permès fer substitucions amb noves persones contractades.

En l’àmbit de construcció i manteniment, s’han efectuat tasques de recuperació, reparació de voreres, paviments, escocells i altres als carrers Dr. Fleming i Montardo; les places Ramon Mir i Pirineus; la Rambla Polígon de la Vilanoveta i l’accés al Castell de Ribes. A més, s’han adaptat passos de vianants a Can Puig i al CAP de les Roquetes, i s’ha efectuat reparació de mobiliari urbà i canalitzacions a la font de la Riera i al carrer del Carç, entre d’altres.

En jardineria, s’ha treballat en el manteniment i millora dels diferents espais verds, rotondes i camins de Ribes i de les Roquetes i de les urbanitzacions, efectuant tasques de sega, desbrossat i neteja viària. S’ha actuat a les Roquetes, l’entorn de les rieres, la Rambla del Garraf, la zona de pícnic i barbacoes de la Vilanoveta, el Parc Pompeu Fabra, el barri de Puigmoltó i les urbanitzacions de Mas Alba, Minivilles i Els Cards, així com al pati de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca, l’accés a la deixalleria i l’escola Els Costerets, entre d’altres.

Tasques informatives en la prova pilot de nous contenidors

Els agents cívics han realitzat bustiades d’interès general per a la ciutadania en diferents espais i urbanitzacions, així com campanyes de sensibilització mediambiental. Com a tasca destacada, han efectuat tasques informatives en la prova pilot de recollida de residus amb contenidors intel·ligents al sector Sitges-Carç del nucli de Ribes.

Des dels plans d’ocupació, a més, s’ha donat suport a alguns departaments de l’Ajuntament realitzant tasques de trasllat de material i mobiliari de la casa de colònies de Can Pere de la Plana a l’Aulari Blanc de les Roquetes; del Casal de la Gent Gran de les Roquetes a la plaça de la Vinya d’en Petaca per l’espai de vacunació; en el servei de buidatge d’un pis social, i del carrer Villarroel a la Vinya d’en Petaca.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada