Per què treballem com ho fem?
Els robots vénen per prendre’ns la feina?
Aquestes són algunes de les preguntes que ens fem en un moment d’incertesa, conscients que les relacions laborals han canviat dràsticament: els nostres pares van tenir una feina sola a la seva vida, nosaltres en tindrem diferents al llarg de la nostra vida, i els nostres fills tindran una mitjana de set treballs.
Els treballadors, els sindicats i els reguladors ja estan reaccionant davant els nous paradigmes laborals com les plataformes digitals o el teletreball, i es poden veure els efectes en els sistemes de pensions o en l’educació.
Totes les peces del tauler es mouen i l’adaptabilitat és i serà la principal virtut per afrontar els reptes presents i futurs.
El treball ja no és el que era, amb la voluntat de dibuixar el nou escenari del món laboral i oferir un mapa que ens guiï en un entorn extraordinàriament canviant, Albert Cañigueral analitza amb rigor les debilitats del sistema actual que obliguen a revisar de manera urgent els acords socials al voltant de la feina. A més, ens proposa set utopies realistes que tant professionals com empreses poden explorar des d’avui mateix.
Text extret de la pàgina web: https://www.marcialpons.es/
Lectura disponible a la biblioteca Manuel de Pedrolo
Lectura disponible a la plataforma digital eBiblio
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada