dimarts, 16 de març del 2021

Els nous Plans d'Ocupació municipals donen feina a 30 persones aturades


L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha posat en marxa uns nous plans d’ocupació mitjançant empresa d’inserció d’una durada de 6 mesos, que donaran feina a 30 persones aturades fins al dia 14 de setembre. D’aquest total, 12 treballaran com a operaris de via pública, 12 més com a empleats de jardineria i 6, com a agents cívics. En paral·lel, se’ls oferirà formació i un pla de treball per poder inserir-se en l’àmbit laboral posteriorment. En tot aquest procés, treballaran competències transversals i professionals, i aprendran a identificar-ne d’importants a l’hora de desenvolupar un lloc de treball i de millorar les eines per afrontar processos de recerca de feina.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que els plans d’ocupació “arriben en un moment difícil, en què tenim una taxa d’atur en augment fruit d’aquesta crisi sanitària que ha desembocat en crisi econòmica. En conseqüència, la nostra idea és convocar diferents edicions de plans d’ocupació al llarg d’aquest 2021, alguns d’ells promoguts per l’Ajuntament, tot i que també esperem que la Generalitat posi en marxa d’altres. A l’espera que es reactivi l’economia, disposem d’un temps per treballar plegats, nosaltres i altres administracions, per oferir programes que donin ocupació a persones que, d’aquesta manera, gaudeixin d’un ingrés per arribar a finals de mes”. 

La regidora d’Ocupació, Ana Herrera, ha explicat que “en aquesta edició hem apostat per contractar més persones per a un període de 6 mesos i és, amb aquestes xifres, un dels plans d’ocupació més nombrosos que hem convocat fins ara. Això és una notícia agredolça, perquè per una banda ocupem 30 persones, però alhora tot aquest volum de contractes demostra la necessitat d’ocupació existent a la comarca, en general, i al municipi, en particular”.

Una seixantena de persones ocupades durant 2020

Diferents plans i programes ocupacionals han donat feina a una seixantena de persones a Sant Pere de Ribes al llarg de 2020. El més important l’han integrat 25 persones de plans d’ocupació municipals gestionats mitjançant empresa d’inserció. En aquests moments, es mantenen en actiu el programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i una convocatòria extraordinària amb motiu de la Covid-19, amb 22 contractes de 6 mesos o 1 any de durada.

La continuïtat dels plans d’ocupació queda garantida per a l’exercici 2021, després de la decisió del ple municipal d’incorporar al pressupost 463.000 euros per al seu finançament. D’aquesta manera, es dona compliment a un dels objectius del Pla d’Actuació Municipal 2019-2023: treballar per reduir la taxa d’atur garantint polítiques d’actuació que permetin aconseguir-ho. La convocatòria de plans d’ocupació municipals per a les persones aturades, amb especial atenció a la gent jove que encara no ha tingut una primera ocupació, és una de les accions destacades per a aconseguir aquest objectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada