dimarts, 9 de febrer del 2021

Finaletzen el Plans d'Ocupació mitjançant empresa d'inserció que ha donat feina a 25 persones durant 2020

Un total de 25 persones en situació o risc d’exclusió social del municipi han participat en els plans d’ocupació impulsats per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes mitjançant empresa d’inserció, en una edició marcada per la crisi sanitària de la Covid-19. Totes elles han estat convidades a l’acte de comiat que ha tingut lloc a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca aquest dimecres, 3 de febrer, al qual ha assistit l’alcaldessa, Abigail Garrido.

L’acció que tenien planificada aquests plans d’ocupació s’ha redissenyat a causa de la pandèmia, incorporant tasques directament vinculades amb l’atenció a necessitats sorgides durant els mesos de confinament domiciliari, així com a posar l’accent en la formació telemàtica i en l’alfabetització digital. Tot i aquestes variacions, s’han pogut finalitzar totes les tasques previstes inicialment en el projecte.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que els plans d’ocupació “han funcionat d’una manera correcta, aportant una oportunitat a persones que posteriorment poden inserir-se en el món laboral. Vivim moments complicats i, amb més motiu que mai, hem de seguir treballant per formar persones en oficis que potser no coneixien, oferir oportunitats de recerca laboral utilitzant eines digitals i, finalment, capacitar-los per trobar una feina tan aviat l’activitat econòmica es recuperi”.

Millores a la Rambla del Garraf i sensibilització mediambiental

Les 25 persones contractades pels plans d’ocupació han efectuat tasques de peons de via pública (11), jardineria (8), agents cívics (4) i reforç de jardineria i via pública (2). Entre les actuacions inicialment programades i finalment executades hi ha la millora de l’estat de la pavimentació i el mobiliari de la Rambla del Garraf; l’habilitació d’una vorera perimetral al pavelló de les Roquetes; la millora dels murs perimetrals del tram de la riera proper a l’avinguda Catalunya; el manteniment i millora dels diferents espais verds, rotondes i camins del municipi, i la realització de campanyes informatives d’interès general en relació a prevenció i conscienciació de mesures Covid i de sensibilització mediambiental.

Durant les primeres setmanes de pandèmia, les persones contractades pels plans d’ocupació han treballat en tasques com la distribució d’aliments i material de prevenció de contagis, així com en el trasllat de mobiliari i altres materials. En aquest període, el personal d’inserció, tot i no poder treballar ni assistir a la formació, han ofert formació telemàtica i seguiments telefònics. D’aquesta manera, s’ha permès a les persones usuàries millorar les seves competències en Tecnologies de la Informació i el Coneixement (TIC).

Durant 2020, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha donat feina a una seixantena de persones a través de diferents modalitats de plans i programes ocupacionals. El gruix més important l’han integrat les 25 persones dels plans d’ocupació gestionats mitjançant empresa d’inserció. La llista la completen 16 persones de programes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), 10 de les quals provinents de l’ENFEINA’T i 6 del Treball i Formació que havien estat contractades el 2019 però que han treballat durant el 2020 en tasques de suport al Banc d’Aliments. A més, el mes de novembre passat es van contractar 22 persones a través del programa Treball i Formació del SOC i d’una convocatòria extraordinària amb motiu de la Covid-19 amb contactes encara en actiu de 6 mesos o 1 any de durada.

Activar els fons de contingència per garantir l’ocupació

La continuïtat dels plans d’ocupació a Sant Pere de Ribes queda garantida per a l’exercici 2021, després de la decisió del ple municipal d’incorporar al pressupost 463.000 euros per al seu finançament. Aquests diners formen part d’una partida més gran, de 713.000 euros, provinents del fons de contingència, que es destinaran a mantenir personal extraordinari relacionat amb la situació de la pandèmia.

El regidor d’Hisenda i Serveis Econòmics, Fran Perona, ha recalcat que el projecte de plans d’ocupació “l’hem anat treballant, polint i millorant al llarg dels darrers quatre anys i el seu primer objectiu és oferir un respir a les famílies que, davant la situació d’atur que pateixen i donada la conjuntura actual, necessiten d’aquesta oportunitat”. Segons Perona, “la pandèmia global que patim i que està impactant de manera important en les nostres famílies és prou justificació com per activar els fons de contingència amb la finalitat de destinar-los a projectes reals necessaris per a la població i donar un fort impuls a l’ocupació al nostre municipi”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada