dimecres, 3 de febrer del 2021

El curs de monitor/a de menjador del departament d'ocupació omple en poc temps totes les places disponibles

Un total de 16 dones del municipi participen aquest mes de febrer en el curs de formació de monitor/a de menjador organitzat pel Departament d’Ocupació. L’oferta formativa, de 40 hores de durada, ha omplert en poc temps totes les places disponibles. En les inscripcions, s’ha prioritzat les dones participants del projecte FRIDA, iniciat el mes de juliol passat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb subvenció de la Diputació de Barcelona, i que acull dones amb alta vulnerabilitat social.

Mitjançant aquest curs, les persones participants podran obtenir la qualificació professional necessària per desenvolupar les tasques pròpies de la professió de monitor/a de menjador, vinculada amb l’àmbit del lleure, i trobar així una sortida professional. L’oferta formativa inclou, entre d’altres, coneixements sobre psicologia infantil, necessitats educatives especials i alimentació saludable. Tanmateix, el seguiment d’aquest curs permetrà a les participants obtenir els certificats de manipulació d’aliments i d’acompanyament al transport escolar.

La formació se segueix mitjançant una aula virtual, tot i que per a les persones que no disposen de recursos tècnics s’ha habilitat una aula presencial amb ordinadors a l’Aulari Blanc de les Roquetes, des d’on poden seguir les sessions els dies i hores establerts.

Entrevistes amb empreses que gestionen menjadors escolars del Garraf

El Departament d’Ocupació té previst d’organitzar un Speed Dating amb empreses que gestionen menjadors escolars de la comarca, un cop finalitzi el curs. L’objectiu de les entrevistes és que les empreses puguin tenir en compte les dones participants en la formació de cara als seus processos de selecció.

La realització del curs de formació de monitor/a de menjador permet materialitzar un dels eixos principals del projecte FRIDA, que és la formació professionalitzadora. L’orientació laboral i la inserció, que són els altres objectius del programa, també s’estan duent a terme.

El projecte FRIDA (Formació, Recerca i Inserció per a Dones que s’Activen) està adreçat, única i exclusivament, al col·lectiu de dones, més castigades per l’atur i amb més problemes per accedir a una feina. En termes generals, les dones presenten taxes més elevades de desocupació que els homes, fet que es constata de manera especial a Sant Pere de Ribes, on la taxa d’atur és més elevada que la mitjana de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada