dijous, 25 de juny del 2020

Finalitza la reforma de les instal·lacions del SEFED, a la masia de Can Puig

El SEFED, el programa de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives, tornarà el curs vinent a la Masia de Can Puig, un cop enllestides les obres de reforma de les dependències que havia ocupat fins fa uns anys. D’aquesta manera, el servei abandonarà l’Aulari Blanc de les Roquetes, on s’hi va traslladar provisionalment el curs 2016-2017, per tornar a l’equipament de Ribes.
Els treballs, iniciats el setembre de 2019 amb un pressupost de 345.000 euros, han consistit en la reforma interior de part de l’edifici de Can Puig per tal d’encabir-hi les dependències específiques del SEFED amb un espai adaptat a les seves funcions. Així, s’ha millorat l’accessibilitat de l’equipament, eliminant les barreres arquitectòniques i adequant-lo al seu entorn i a les persones usuàries.
L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha destacat que “després de set mesos d’obres hem pogut recuperar aquesta masia en el seu esplendor, amb un projecte molt adaptat a tot allò que s’hi farà”. L’alcaldessa també ha ressaltat l’èxit assolit pel programa SEFED i ha indicat que davant la situació de crisi generada arran de la crisi de la Covid-19 “necessitarem d’eines com aquesta per a ajudar a moltes persones que s’han quedat sense feina a preparar-se per buscar i trobar noves oportunitats”.
El projecte de reforma de les instal·lacions del SEFED ha tingut en compte “les multituds de valors existents en la masia”, segons ha informat Òscar Valverde, arquitecte director de les obres. Com a contrapunt, “tant l’escala, com l’ascensor, com la zona de recepció i serveis els hem tractat com un element que complementa l’estat actual”.
La rehabilitació ha inclòs el canvi d’ubicació de la porta d’accés a l’edifici, aprofitant la renovació del pati. S’han superat els desnivells existents en les antigues instal·lacions i s’ha modernitzant l’espai, mantenint les singularitats de l’antiga masia.
Un 70% d’inserció laboral
Amb més de 30 anys d’història, el SEFED és un programa de formació en l’àmbit administratiu basat en la simulació d’empreses amb finalitats educatives. Ha estat una experiència pionera a Sant Pere de Ribes, que s’ha caracteritzat per l’elevat índex d’inserció laboral, del 70% dels més de 1.200 alumnes que hi han passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada