dilluns, 18 de juliol del 2016

Noves adquisicions

Recentment a les Biblioteques de Sant Pere de Ribes hem incorporat aquests nous documents per a la secció de Món Laboral.

A la biblioteca Manuel de Pedrolo:

Cómo orientar la gestión de la carrera profesional
Teoría y sugerencias para la pràctica
Joana Carneiro Pinto
331.96 Pin (Secció: Cerca de feina)

La gestió personal de la carrera professional és una de les competències més demanades en l’actual món professional. Planificar aquest aspecte implica estar preparat per tal d’explorar informació referent a un mateix i al mercat de treball, i per tant definir objectius concrets i realistes, que ens permetin dissenyar i implementar estratègies i plans d’acció que ens permetin prendre bones decisions sobre la nostra carrera professional.

Aquest llibre ofereix un marc teòric de referència sobre el tema, així com activitats a realitzar o temes sobre els que pot ser interessant una reflexió a fons.



Cómo innovar 
Mi empresa es mi primer empleo
658.1 Com (Secció: Noves empreses)

Aquest llibre és una guia pràctica per a crear un primer negoci. És un llibre sobre com elaborar un pla de negoci per a la primera empresa, i és eminentment pràctic. Es centra tant en el que cal fer (els passos a seguir) com en la manera de fer-ho (les tècniques que cal aplicar a cada pas).

Està adreçat especialment a joves entre 14 i 21 anys, i té la voluntat de fer emergir l’esperit d’emprenedoria entre els joves, tot i que també es pot utilitzar com a simple lectura per aquells que vulguin crear una empresa.



Els Secrets de parlar en públic 
Guia pràctica per a professionals
Mariona Casas, Josep M. Castellà, Montserrat Vilà Santasussana
80.7 Cas (Secció: Eines)

El llibre és una invitació a descobrir els secrets de l’oratòria des d’una perspectiva europea i, especialment, mediterrània, i proposa estratègies i recursos per aprendre a parlar en públic en qualsevol situació comunicativa.

El volum està estructurat en quatre blocs: el primer ofereix recomanacions per transmetre seguretat i comunicar amb emoció; el segon se centra en la planificació del discurs i en la posada en escena; el tercer aborda els propòsits de la comunicació i, concretament, proposa estratègies per aprendre a explicar, argumentar i narrar amb eficàcia; i, finalment, l’últim bloc està pensat per resoldre amb solvència diverses situacions orals lligades a la vida social i professional (per exemple, debatre i negociar, fer una presentació, pronunciar un discurs protocol·lari, gestionar una reunió, intervenir en un mitjà de comunicació, etc.).

Els autors són especialistes en retòrica i discurs oral, i ens proposen estratègies i eines a l’abast de tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada