El SLO atén persones majors de 16 anys i darrerament a través de programes adreçats a l’atenció a persones joves s’ha aconseguit incrementar el coneixement del servei per part d’aquest col·lectiu. Així, de les persones ateses durant el 2023, un 25,25% són joves menors de 30 anys.
Un total de 387 persones han utilitzat el club de feina, on s’han generat també un total de 1.073 assistències durant l’any, amb una mitjana de 3 visites per persona/any. En aquest espai, han pogut treballar el CV, fer la inscripció a ofertes de feina i rebre suport tècnic o informació per millorar el seu procés de cerca de feina.
Des del departament d’Ocupació també s’ha organitzat formació per a aquelles persones que formen part del servei i volen millorar les seves competències professionals i transversals. En aquest sentit, s’han ofert 39 accions formatives com les de carnet de carretoner, manipulació d’aliments, consergeria, mosso de magatzem, atenció al client, comptabilitat o també altres formacions com ofimàtica, preparació per l’ACTIC, preparació d’entrevista, CV per competències o eines per millorar el procés de cerca de feia. S’han realitzat un total de 900 hores de formació, en les quals han participat 465 persones.
Pel que fa referència a la intermediació laboral, s’han gestionat un total de 373 llocs de treball, donant com a resultat de la gestió d’aquestes ofertes la inserció de 223 persones. En relació a la prospecció empresarial, s’ha contactat amb 427 empreses del municipi per fer-ne seguiment, oferir la carta de serveis, gestionar ofertes o bé oferir accions de formació.
Segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat, sobre l’atur registrat a Sant Pere de Ribes els darrers anys, aquest ha millorat de manera notable i ha passat de les 2.033 persones registrades a l’atur l’any 2021 a les 1.600, l’any 2023. Una dada que no es donava des de l’any 2008, quan les persones aturades al municipi eren 1.532.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada