dimecres, 1 de març del 2023

Tendències empresarials

En els darrers anys empreses i empresaris han hagut d'adaptar-se als avenços tecnològics, al medi ambient, a la crisi del coronavirus, a l'economia i a altres factors que en certa manera obliguen els negocis a reinventar-se, a estudiar noves maneres de vendre's als clients i a no quedar-se enrere tecnològicament.

Ens trobem en una situació de transformació digital, on la robòtica i la intel·ligència artificial estan en auge i ens marca el camí al futur empresarial, compartir la feina entre humans i robots és cada cop més habitual, ens toca sortir de la zona de confort i avançar en aquest sentit. Ja se'n parla de Web 3.0.

D'altra banda, tot el que ha provocat la crisi del coronavirus ha replantejat molts processos, les empreses han de plantejar-se alternatives al que estan acostumats perquè una crisi no els faci tancar el negoci, fonamental un "pla B", ja sigui per exemple el teletreball, alternatives de proveïdors, fomentar l'autosuficiència.

Esmentar la sostenibilitat i el medi ambient és primordial avui en dia, si és ben cert que sembla que ens hem despertat tard en aquest sentit, però ja no ens podem fer enrere, vetllar per al medi ambient ja no es pot eludir.

Pel que fa als llocs de treball, la tendència són llocs atractius, amb possibilitat d'ascendir, jornades conciliadores, es deixa entreveure i se'n parla de jornades laborals compactades i menys dies laborals a la setmana.

Esperem que aquests apunts deixin entreveure una mica el panorama que ens espera.

A les biblioteques trobaràs:

Josep Maria Costa Estany









Cristina Elson










Fabián González









Enrique Mandado Pérez, José Luis Rivas López









Luis Joyanes Aguilar









Joan Ribas Lequerica









Graziela Di Giorgi









David L. Rogers









María Morales Muñoz, Iratxe Kaltzakorta









Selecció de webs:


També et pot interessar:
 
El Pla d’empresa
Reinventar-se en temps de crisi
Conceptes de gestió empresarial explicats a partir de bestsellers
Emprenedors i Big Data
Energies renovables a l’empresa


Informació extreta de Biblioteca Virtual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada