dijous, 27 d’octubre del 2022

El Servei Local d'Ocupació ofereix una formació d'auxiliar en consergeria

Amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones que en aquests moments es troben en recerca de feina, el
Servei Local d’Ocupació (SLO) ofereix un curs de formació d’auxiliar de consergeria i operacions bàsiques de manteniment d’edificis, que es va iniciar el passat 17 d’octubre i es realitza de dilluns a divendres fins al 22 de novembre. La formació s’ha ofert a totes les persones usuàries del SLO, prioritzant les dones participants del projecte FRIDA, per tal de donar resposta a un dels objectius del programa: la formació professionalitzada. El curs té totes les places complertes (un total de 16).

A la formació hi participen un 78% de dones i un 22% d’homes. La majoria de les dones tenen un perfil determinat, generalment, amb un nivell baix d’estudis, ja que no han tingut prèviament oportunitat de formar-se i, per tant, el mercat laboral els pot oferir menys oportunitats laborals i més precarietat.

Consta de 100 hores de durada i està dividit en 2 mòduls. El primer, de 60 hores, està dedicat específicament a l’atenció al client i competències pròpies d’un conserge. Entre els temes que s’estudiaran hi destaquen habilitats socials, estratègies de comunicació, diferents espais on pot treballar un conserge, resolució de queixes i reclamacions, etc. El segon mòdul, amb un total de 40 hores, dedicat a nocions bàsiques de manteniment d’edificis on s’abordaran protocols de seguretat i prevenció de riscos, neteja i desinfecció, calefacció i manteniment, dispositius d’oficina, instal·lacions, portes, finestres, persianes, electricitat, i aigua. Per tal d’adquirir les nocions mínimes per poder gestionar i realitzar reparacions menors.

La figura del conserge desenvolupa les seves tasques en diferents àmbits, públics o privats com comunitats de veïns, instal·lacions esportives, escoles o instituts, edificis municipals, hotels, etc. En termes generals, els conserges s’ocupen d’atendre als usuaris, tasques de neteja, apertura i tancament de sales o espais, reparacions menors, tasques de manteniment o jardineria, entre d’altres.

El projecte FRIDA està cofinançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i desenvolupa itineraris d’inserció laboral, accions d’orientació, formació i acompanyament a la inserció exclusivament a dones del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada