divendres, 17 de desembre del 2021

El SEFED iniciarà un nou curs al gener estrenant instal·lacions a Can Puig

El centre SEFED
(Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) de Sant Pere de Ribes estrenarà les instal·lacions rehabilitades de Can Puig amb l’inici del nou curs, el mes de gener vinent. El retorn a l’antiga ubicació representarà tot un canvi per a aquesta oferta formativa, que des del curs 2016-2017 ha estat traslladada provisionalment a l’Aulari Blanc de les Roquetes. Les preinscripcions es poden efectuar aquest mes de desembre, presencialment a les instal·lacions de Can Puig, trucant al 93 896 23 01 o bé enviant un correu electrònic a
sefed@santperederibes.cat. Les oficines estan obertes de dilluns a divendres, de 8h a 15h

L’actuació duta a terme a la Masia de Can Puig, al carrer Major, 110, ha consistit en la reforma interior de part de l’edifici de Can Puig per tal d’encabir-hi les dependències específiques del SEFED amb un espai adaptat a les seves funcions. Així, s’ha millorat l’accessibilitat de l’equipament, eliminant les barreres arquitectòniques i adequant-lo al seu entorn i a les persones usuàries.

La rehabilitació, pressupostada en 345.000€, ha inclòs el canvi d’ubicació de la porta d’accés a l’edifici, aprofitant la renovació del pati. S’han superat els desnivells existents en les antigues instal·lacions i s’ha modernitzat l’espai, mantenint les singularitats de l’antiga masia.

Simular el funcionament d’una empresa

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes imparteix des de fa 34 anys el SEFED, un programa creat i desenvolupat per la Fundació Inform que se singularitza per la metodologia de la simulació d’empreses. A través d’aquest sistema, les aules es transformen en les oficines d’una empresa virtual que reprodueix els circuits, les relacions i els processos administratius habituals d’una empresa.

Les persones participants, demandants d’ocupació, ocupen els diferents llocs de treball de manera rotativa, desenvolupant les tasques pròpies de cada lloc amb la finalitat d’aconseguir les competències professionals de cada àrea administrativa (comercial, recepció, comptabilitat i recursos humans). En la simulació, l’alumnat utilitza els materials i aplicacions informàtiques propis de cada departament i, en paral·lel, segueix una formació transversal en ofimàtica i gravació de dades.

Uns índex d’inserció elevats

El SEFED de Sant Pere de Ribes ha arribat a assolir uns índex d’inserció elevats. En els darrers 5 anys, un 79% de les persones que hi han participat han aconseguit contractes relacionats amb el perfil d’administratiu polivalent. El programa ha rebut el reconeixement d’un alt nombre d’empreses de la comarca del Garraf.

El darrer curs, impartit de gener a octubre de 2021, ha comptat amb la participació de 30 alumnes, dels quals 4 s’han donat de baixa en haver-se inserit laboralment abans de finalitzar. Dels 26 que han completat la formació, 4 han signat un contracte laboral a la mateixa empresa on han realitzat pràctiques a través del programa.

El SEFED va obrir portes l’any 1987 i des d’aleshores s’ha anat adaptant als canvis econòmics, tecnològics i polítics i socials de l’època. En els seus 34 anys, hi ha passat més de 80.000 alumnes d’arreu de l’Estat.

Un programa amb certificat de qualitat

Per 25è any consecutiu, el programa SEFED ha obtingut el certificat de qualitat ISO 9001:2015 pel curs 2020-2021, que expedeix ENAC Certificación (Entidad Nacional de Acreditación). Aquest títol acredita la bona gestió en formació professional per a l’ocupació, després de superar l’auditoria externa realitzada durant el mes d’octubre passat per Bureau Veritas Iberia Ltd.

El certificat garanteix als futurs alumnes una formació ocupacional amb garanties i qualitat. A més, demostra l’excel·lència de les seves instal·lacions i del seu professorat. Des de l’assoliment del primer dels certificats, fa 25 anys, s’ha treballat en mantenir i millorar el sistema de gestió de qualitat en la formació de persones en situació d’atur de Sant Pere de Ribes i de la comarca del Garraf, així com en afavorir la qualitat de l’ensenyament amb la finalitat que l’alumnat obtingui el seu certificat de professionalitat en l’especialitat d’Activitats de Gestió Administrativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada