dijous, 15 de juliol del 2021

L'Ajuntament repartirà 310.000€ en subvencions a persones autònomes, comerços i petites empreses per pal·liar els efectes de la crisi sanitària

Les persones autònomes, els comerços i les petites empreses locals del municipi podran optar a la convocatòria de les 3 línies de subvencions posades en marxa per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb la finalitat de pal·liar els efectes de la crisi sanitària sobre l’economia local. Els 310.000€ del conjunt dels ajuts es destinaran, respectivament, a cobrir les despeses fixes o derivades de l’aplicació de mesures de control a les empreses; fomentar i donar suport a l’emprenedoria per incentivar la creació de noves activitats econòmiques i llocs de treball, i potenciar la inversió en millores i innovació en activitats econòmiques locals. 

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que “la situació actual és complicada, i per aquest motiu ja des de l’inici de la pandèmia hem mobilitzat més d’1M€ destinats directament al teixit econòmic local, que és petit i necessita l’ajut de totes les administracions. Vivim moments en què segurament hi haurà noves restriccions i creiem que aquest teixit econòmic necessita un suport especial”.

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Ana Herrera, ha posat l’accent en el fet que “malgrat que els ajuts els hem activat per la situació generada per la Covid-19, per a nosaltres també és important tornar a donar sortida a les subvencions que ja existien el 2019, com les destinades a consolidar les empreses existents”.

Empreses amb menys de 400 m2 i menys de 10 persones en plantilla

Les 3 línies d’ajuts s’adrecen a empreses amb instal·lacions de menys de 400m2 de superfície i menys de 10 persones treballant-hi en plantilla. Les línies són excloents entre sí, és a dir, una mateixa activitat econòmica només pot optar a una de les subvencions.

L’anomenada Línia Covid és un paquet d’ajuts extraordinaris per a persones autònomes i empreses adreçat a activitats econòmiques que acreditin una reducció de la facturació d’un 75% o més, comparant el volum de facturació del 15 de novembre de 2020 al 15 de març de 2021 amb el mateix període de l’any anterior. L’import màxim de les subvencions serà d’un màxim de 500€ per persona o empresa beneficiària.

La iniciativa per fomentar l’economia local es completa amb la Línia Emprèn i la Línia Empresa. La primera és per a autònoms i empreses de nova creació que hagin iniciat l’activitat entre l’1 de juny de 2019 i el 31 de maig de 2021. La segona inclou ajuts per a la millora i la innovació per a empreses donades d’alta abans de l’1 de juny de 2019. Les persones o empreses beneficiàries d’aquests dues línies d’ajuts rebran un màxim de 1.000€ en cada cas.

El període de sol·licituds per a optar als ajuts finalitza el 28 de juliol. La informació sobre la convocatòria es pot consultar a la seu electrònica municipal, des d’on també es poden efectuar els tràmits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada