dimarts, 22 de juny del 2021

Ajuts de suport a la solvència empresarial

Es posa en marxa la línia de 993 milions d’euros per rescatar el teixit productiu de Catalunya i protegir llocs de treball. S’estima que pot beneficiar prop de 190.000 empreses i professionals.

L’objectiu d’aquesta línia és cobrir els deutes pendents amb proveïdors, amb entitats  financeres i el pagament de deutes derivats dels costos fixos. Aquests deutes han d’haver meritat entre l’1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021 i procedir de contractes anteriors al 13 de març de 2021.

Qui pot demanar  l’ajut:

  • * Empreses i treballadors autònoms de 191 sectors econòmics que hagin realitzat l’activitat econòmica durant els darrers dos anys i continuïn el 2021.
  • * Que el 2020 hagin declarat un descens del volum anual d’operacions de més d’un 30% de la seva activitat, respecte a l’exercici anterior.
  • * Les empreses beneficiàries hauran de tenir la residència fiscal a Catalunya, excepte aquelles que tinguin una facturació superior, que poden presentar les sol·licituds, d’acord amb la normativa estatal, en diverses comunitats autònomes.

Com es demana:

  • * La sol·licitud es farà a través del tràmit d’inscripció prèvia.
  • * L’ordre de la inscripció prèvia no donarà preferència en l'atorgament de l'ajut.
  • * Es pot presentar del 21 al 30 de juny.

Quin és el procediment:

  1. Inscripció prèvia: cal emplenar el formulari electrònic abans del 30 de juny a les 15 h.
  2. Publicació de bases i de la convocatòria al DOGC: serviran per concretar els criteris definitius de la concessió dels ajuts. No caldrà fer cap altra petició, la inscripció prèvia ja serveix com a sol·licitud.
  3. Publicació d'atorgaments: les persones beneficiàries rebran un avís per SMS i per correu electrònic i l’ingrés al compte indicat.
  4. Justificació: les persones beneficiàries han de disposar i custodiar tota la documentació acreditativa, que els podrà ser requerida en la fase de justificació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada