dilluns, 14 de setembre del 2020

Recomanació

Un futuro para tu hijo. Claves para su orientación profesional
Vicente Hernández 

Les estadístiques d’atur del nostre país indiquen que 1 de cada 3 joves vol treballar i no pot. Durant els últims anys s’ha format als joves per professions que el món laboral no necessita i en canvi hi ha sectors amb més demanda que no estan sent coberts. 

El llibre editat per la Fundació Bertelsmann i coordinat per Vicente Hernández té l’objectiu d’oferir a les famílies tota la informació per a poder orientar professionalment als seus fills, acompanyant-los en el seu procés d’elecció d’estudis i professió, valorant les diferents alternatives i oportunitats que el nostre sistema educatiu posen al seu abast, sense perdre de vista les necessitats del mercat laboral. 

Aquest guia es basa en el llibre ¿Cómo orientar profesionalmente a tu hijo? Manual practico para padres, de la Fundació Bertelsmann, però més sintetitzat, més pràctic i de caire divulgatiu. 

El llibre compta amb la visió empresarial, i ens mostra quines competències fonamentals busca tota organització entre els seus treballadors. Hi ha un apartat especial per a cada competència clau: les competències socioemocionals (per lidiar els problemes de treball), la competència intercultural i d’internacionalització (el món global està interconnectat), les competències digitals (les feines cada cop estan més informatitzades i vivim en una societat digital), la competència emprenedora (tenir iniciativa i ganes de fer propostes i prendre decisions) o la competència d’interioritat (saber quim som i què volem fer).

 

Lectura disponible a la plataforma digital eBiblio

Text extret de la pàgina web: https://bibliotecavirtual.diba.cat/es/mon-laboral

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada