dimecres, 8 d’abril del 2020

Teletreball: 5 consells

La situació actual en que nombroses empreses i administracions han optat pel que es coneix com a teletreball ens ofereix un nou escenari on treballar des de casa és possible.
Teletreball
 
Activitat professional realitzada físicament lluny d'un centre de producció o un centre de serveis, per mitjà de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació i, especialment, de xarxes telemàtiques, com ara Internet.
[Font: Termcat]

Aquest estat situacional requereix algunes consideracions que cal plantejar-se:
  1. Quina és la meva taula? Cal buscar el lloc més adient per treballar. Amb llum, bona connexió, diferenciat de la resta sempre que sigui possible. Ens hem de sentir còmodes.

  2. Què em poso? Que estiguem a casa no significa que treballem en pijama. Igual que cal respectar l’horari, cal que ens vestim, encara que ho fem de manera informal. 

  3. Un calendari a la nevera. Aprofitem l’oportunitat de flexibilitzar l’horari en funció de les nostres necessitats i després, respectem aquestes hores i gestionem bé el temps. Fer-se un calendari, seguir una agenda i fer llistes ens ajudarà. L’organització és clau per ser productius.   

  4. Amb quines eines? Tot i que la situació és imprevista i potser no disposem de totes les eines informàtiques desitjades, treballem per disposar-ne de les essencials i busquem vies alternatives. Aprofitem-nos del les possibilitats tecnològiques: els productes de Google per treballar de forma simultània, les plataformes online que permeten fer videoconferències o altres eines de versió lliure per comunicar-nos. 

  5. Em reinvento. Aprofita per aprendre formes alternatives al treball tradicional que funcionen, demostra que pots produir des d’on sigui, investiga noves eines de comunicació i reflexiona sobre aquells elements de la feina que poden ser prescindibles.
A l'eBiblio trobaràs:

Charles Duhigg
David Allen 

Màrius Serra Andrés


Selecció de webs:
També et pot interessar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada