divendres, 24 d’abril del 2020

Recomanació

¡Sálvese quien pueda!
Andrés Oppenheimer

Són els robots una amenaça imminent per als nostres llocs de treball? Andrés Oppenheimer analitza un tema que desencadena la preocupació en molts sectors del mercat laboral. Fa dècades que els robots reemplacen els treballadors humans, però amb la ràpida expansió de la intel·ligència artificial, estan ocupant treballs i professions cada vegada a més velocitat. D'acord amb un estudi de la Universitat d'Oxford, el 47% de les ocupacions de Estats Units tenen un alt risc de ser suplantades per robots en la pròxima dècada. És probable que passi el mateix a Àsia i a Sud-Amèrica.

A través de la seva anàlisi del mercat laboral, el periodista Andrés Oppenheimer arriba a la certesa que, efectivament, bona part de les tasques que avui ocupen els humans seran realitzades per robots en un futur no molt llunyà. Per a extreure les seves conclusions amb relació a aquesta problemàtica, causa de creixent preocupació entre les persones que integren el mercat laboral, Oppenheimer parteix, entre d’altres coses, d'entrevistes amb els millors jugadors de Silicon Valley i amb economistes guanyadors del premi Nobel.

“Advocats, comptables, metges, comunicadors, venedors, banqueres, mestres, obrers, restauradors, analistes, xofers, estudiants... tremoleu. O com a mínim, prepareu-vos”

Lectura disponible a la plataforma digital eBiblio


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada