dijous, 12 de gener del 2017

Com crear un videocurrículum impactant

Cada cop Internet és més present als processos de selecció de personal. I cada vegada més, les empreses demanen més coneixements d’Internet i de l’entorn digital als seus aspirant. En els últim anys ha sorgit un nou model de currículum, que aprofita  al màxim les capacitats que el món digital pot oferir: el videocurrículum.

El videocurrículum no és més que una presentació en vídeo en el que es parla d’ell mateix, de les seves aptituds i les seves habilitats, dels seus èxits i dels seus objectius. És com fer un vídeo promocional d’un mateix.

Actualment hi ha empreses que es dediquen a fer videocurrículums. Als Estats units, país pioner en tot tipus d’iniciatives, és cada cop més habitual que les persones que cerquen feina pengin els seus vídeocurrículums a la xarxa, com per exemple a Youtube. El pas següent és enviar l’enllaç a l’empresa en que estan interessats a treballar, amb l’objectiu d’aconseguir una entrevista personal.
Tot i que les empreses especialitzades sempre garanteixen un resultat més professional, qualsevol es pot gravar el seu propi videocurrículum. 
Algunes recomanacions:
Pel que fa a la part tècnica, cal tenir en compte: la llum, el so i el muntatge, ja què seran elements clau per fer atractiu el vídeo.

Per editar-lo hi ha molts recursos a l’abast, des del mateix editor de Youtube fins a programes que ja venen instal·lats en els Mac (Imove) o en Windows (Movie Maker).

Referent al guió, cal que sigui original i ben estructurat, amb algun reclam a l’acció al final d’aquest.
Avui dia qualsevol té un smartphone amb el qual pot fer la gravació del seu vídeo, inclús editar-lo amb aplicacions d’edició de vídeos.

La part més dura, a la que molts no hi estem acostumats, és a posar-nos davant de la càmera, cal enfrontar-nos a les nostres pors. Només cal pensar en els beneficis que et pot aportar el vídeo i com aquests poden ajudar-te  en el teu futur i no en si ho estàs fent bé o malament, lo més important és que ho estàs fent.
Pots assajar davant el mirall i gravar-te tantes vegades com calgui fins que quedi vàlid a la teva proposta.

I per últim, i també important l’estratègia per fer arribar el vídeo on t’interessi. Avui dia amb la gran varietat d’eines 2.0 que existeixen a la xarxa pots arribar a qui vulguis arribar. Respectant sempre la privacitat de les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada