divendres, 4 de març del 2016

Noves adquisicions

Recentment a les Biblioteques de Sant Pere de Ribes hem incorporat aquests nous documents per a la secció de Món Laboral.

A la biblioteca Manuel de Pedrolo:

Acabemos con el paro : cómo poner fin a la mayor lacra social y económica de nuestro país
Daniel Lacalle
Deusto, 2015
331.6 Lac (Secció Cerca de feina)

Tot i que la desocupació s’ha reduït a nivells del setembre del 2010 – després d’arribar el 2013 a un 27% - i que l’OCDE estimi que crearem més ocupació que els països del nostre entorn, Espanya segueix entre els països amb major atur de la Unió Europea. La desocupació és, sense cap dubte, la major xacra social del nostre país i les seves conseqüències econòmiques, socials, polítiques i fins i tot psicològiques aconsegueixen unes dimensions monstruoses.
En el present assaig, Daniel Lacalle reflexiona sobre les causes del nostre atur endèmic i proposa les reformes que en matèria política i econòmica haurien d’afrontar-se per fer-li front, tals com una revisió crítica i constructiva de les causes de la desocupació i de les polítiques publiques de foment d’ocupació, la superació de la dimonització de l’empresari i la por al risc, el nou paper dels sindicats, l’autoocupació com una de les vies amb més futur, el salt de les pimes a grans empreses, el foment de l’exportació de qualitat, el premi a la productivitat i la meritocràcia, i la cerca de la creació de valor afegit en lloc de les improductives  subvencions.




Cómo hacer un plan de empresa : guía práctica para su elaboración y puesta en marcha
José Manuel Martí, Thierry Casillas
Profit, 2014
 658.01 Mar (Secció Noves empreses)

Aquesta guia, en vuit passos, és molt útil per elaborar un Pla d'Empresa que podrem utilitzar per avaluar el projecte, presentar-lo a possibles socis, institucions financeres, etc. A més, ens ajudarà a controlar els resultats en la posada en pràctica del pla. S'inclou una breu explicació dels conceptes a utilitzar, les decisions a prendre, les eines i els formats en què elaborar el Pla. El text es complementa amb annexos per realitzar fàcilment un Pla d'Empresa, proposant un model i un enllaç a un Pla Financer complet: inversions, compte d'explotació, etc. Així mateix, conté enllaços d'institucions que ens poden assessorar a posar en marxa el nostre projecte





Working happy : tot el que et cal per crear la millor empresa del món
Txell Costa
Viena, 2015
658.1 Cos (Secció Noves empreses)

Segons un estudi de la Universitat d’Oxford, al llarg dels propers 40 anys desapareixeran més de la meitat de les feines actuals. I se’n crearan d’altres que ara mateix costa d’imaginar. En aquest futur imminent, 4 de cada 10 joves es veuen treballant per compte propi. Aquest llibre, absolutament pràctic, està adreçat a aquells que volen crear la millor empresa del món: la seva.
La Txell Costa, l’autora, és periodista, amb un postgrau en comunicació política i institucional, i en coaching i lideratge organitzacional, i màster en comunicació i dinamització de la societat de la informació i el coneixement.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada