dimecres, 19 de maig del 2021

Com preparar una entrevista de feina per videotrucada

Degut de l'arribada de la COVID (i les restriccions de mobilitat i les mesures de prevenció i higiene) moltes entrevistes de feina s'han convertit en entrevistes en línia a través de videotrucades.

I la veritat és que té alguns avantatges tant pel candidat (comoditat, estalvi de temps, poder demostrar que tens competències en tecnologies digitals...) com per part de les empreses (poder fer l'entrevista sense mascareta, conèixer millor al candidat, repassar aspectes que puguin haver passat per alt en directe -en cas que gravin la videotrucada-, etc.).

Et volem donar alguns consells per adaptar-te a aquesta modalitat que va en augment:

1. Dominar l'eina de videotrucada

Primer de tot cal conèixer quina és l'eina a través de la qual es farà la videotrucada (Teams, Skype, Zoom, Google Hangouts, etc.), instal·lar-la i fer proves abans amb el teu dispositiu, i sobretot quan arribi el dia, comprovar el funcionament del micròfon, la càmera i la connexió a Internet per tal que no fallin a últim moment. És recomanable estar connectats almenys 5 minuts abans de l'hora concertada.

En el cas de Whatsapp és important revisar la foto de perfil i el nom que tenim posats, ja que aquests seran vistos pels entrevistadors.

2. Donar una bona imatge personal

Com en una entrevista presencial, la nostra imatge personal és molt important. Et recomanem escollir bé la roba que et posaràs i fer servir un to de veu i una postura corporal adequada.

No obstant això, tingues en compte que la mirada no has de dirigir-la als ulls de l’entrevistador, sinó a la càmera del dispositiu que facis servir.

3. Preparar l'escenari

La majoria de vegades faràs la videotrucada des de casa. Cal buscar un lloc de fons el més semblant a una oficina (que és on tindria lloc l’entrevista presencial), neutre, ordenat, amb bona il·luminació i silenci, un lloc on puguis estar tranquil, sense interrupcions.

El que diràs i com ho diràs, requereix preparar-se a fons per una entrevista de feina, tant si és presencial com en línia, i d'aquest tema pots trobar un munt de recursos a les biblioteques.


Més cerques al catàleg Aladí


Selecció de webs

També et pot interessar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada