dijous, 22 de març del 2018

Noves adquisicions

Descansa
Alex Soojung-Kim Pang
658.3 Pan

Per a la majoria de nosaltres, l'excés de treball és la nova normalitat. A les nostres ocupades vides, el descans es defineix com l'absència de treball i allò que fem quan hem acabat tota la nostra llista de tasques pendents; però generalment estàs tan cansat per gaudir d'aquests moments que acabis enganxat durant hores a la televisió a la nit o navegant per internet sense saber molt bé el que estàs buscant, simplement deixant-te portar. Segons el seu autor Alex Pang, famós consultor de Silicon Valley, podem ser més reeixits en totes les àrees de la nostra vida en reconèixer la importància del descans: treballar millor no significa treballar més sinó treballar menys, de forma més productiva i descansar millor. Tractar el descans com una activitat passiva secundària a la feina mina les nostres possibilitats d'una vida gratificant i significativa. Descansa fa caure tot el que la nostra cultura ens ha ensenyat sobre el treball i mostra que només descansant millor podem començar a viure millor.

El llibre presenta un revolucionari enfocament sobre com pots ser més creatiu i per tant més productiu descansant més. La seva màxima: DESCANSAR MÉS, TREBALLAR MENYS. 

Text extret del web https://www.casadellibro.com


Cultura Lean
Màrius Gil
658.7 Gil

Aquesta obra explica de forma detallada els principis sobre els quals es basa la millora contínua. A través d’il·lustracions i d’un llenguatge amè, aporta una visió clara del full de ruta que ha d’adoptar qualsevol organització per a la implantació d’un sistema “lean”.

És una obra pràctica que explica els principis del sistema “Lean” tant per a lectors experts com per als profans en la matèria i que pot ser utilitzada com a full de ruta per a la seva implantació amb èxit en qualsevol tipus d’organització. Inclou una gran quantitat d’il·lustracions i referències històriques que ajuden a entendre les raons que van portar a grans companyies com Toyota a implantar-los per primera vegada.

Aquesta obra ajuda a entendre el “Lean” des d’un punt de vista sistèmic, més enllà de tractar-ho com un conjunt d’eines i tècniques dirigides a la millora de processos i donant-li accés al lector a les claus de funcionament del sistema de la manera més directa possible.

Per això, utilitza un enfocament pràctic, descrivint el procés d’implantació i detallant els passos i eines a utilitzar en cada cas, així com el mètode més adequat per aquesta implantació, abordant temes estratègics com el desplegament de polítiques “hoshin” i posant èmfasi en altres aspectes molt operatius com el concepte de “muda”.

En definitiva, transmet tots aquells conceptes que s’han de tenir en compte si es desitja iniciar-se al món “Lean” i com dissenyar la seva pròpia guia d’implantació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada